Street Photographers

Foto van Street Photographers

(Foto: copyright Dimitri Mellos)

Street Photographers is een internationaal collectief van straatfotografen. De deelnemende fotografen komen van over de hele wereld en bieden zo een gevarieerde kijk op het fenomeen ‘straatfotografie’. Op de website van Street Photographers vind je een mooi overzicht van het werk van dit collectief.

Met de uitgebreide website hopen de deelnemende fotografen het genre straatfotografie bekend te maken onder een breed publiek. Ook worden regelmatig exposities georganiseerd en mooie boeken uitgegeven. Het mooiste onderdeel van de website blijft natuurlijk het grote aanbod prachtige straatfoto’s van over de hele wereld.

In de gallery vind je een overzicht van recent werk van de deelnemende fotografen. Dit veelzijdige aanbod straatfoto’s staat garant voor uren kijkplezier. Het is mooi om te zien hoe elke fotograaf zijn of haar eigen blik op de wereld heeft en hoe deze op de camera wordt vastgelegd. Je vindt hier van alles door elkaar, van kleurrijke straatscenes tot intense zwart-witfotografie. Stuk voor stuk schitterende beelden van over de hele wereld.

Ook het onderdeel projects is zeker de moeite van het bezoeken waard. Hier vind je een aantal mooie series die gebaseerd zijn op een bepaald thema. Mijn persoonlijke favorieten zijn Prisoner of the privacy van Umberto Verdoliva en Blurry souls van Julien Legrand.

Street Photographers is tenslotte ook actief op Flickr waar je zelf foto’s kan plaatsen in de Street Photographers groep.

Recente foto's