Straatfotografie op Flickr #01

Foto van Straatfotografie op Flickr #01

(Foto: copyright Igor Rudenko)

Op Flickr is volop inspiratie te vinden op het gebied van straatfotografie. Dagelijks worden vele duizenden straatfoto’s geplaatst door fotografen van over de hele wereld, zowel amateur als professioneel. Op mijn fotografieblog wil ik regelmatig een aantal van deze straatfotografen aan je voorstellen. Dit is deel één in deze serie.

Igor Rudenko (draft.royal)

Igor Rudenko (draft.royal)

Igor Rudenko is een straatfotograaf uit Kiev, Oekraïne. Zijn photostream bevat regelmatig nieuwe foto’s die vooral in de Oekraïne zijn gemaakt. Hij heeft een erg directe stijl van fotograferen die me erg aanspreekt. Mooie straatfoto’s in zowel zwart-wit als kleur.

Robbie McIntosh

Robbie McIntosh

Robbie McIntosh is een Schotse straatfotograaf die in Italië woont. Hij schiet zowel digitaal als analoog en heeft een indrukwekkende photostream waarvan een groot deel in zwart-wit is geschoten. Door de afwisselende stijl van fotograferen zijn de fotosets in zijn photostream een genot voor het oog.

Fabrizio Q (fabuchan)

Bekijk de Flickr photostream van Fabrizio Q (fabuchan)

Fabrizio Q is een Italiaanse fotograaf die in Londen woont en regelmatig in Japan is te vinden, hoe internationaal wil je het hebben. in zijn photostream vind je een groot aantal sets met erg mooie straatfoto’s. Mijn favoriete set is 160yen – A day on the Yamanote line.

Alberto Botella (olebrat)

Bekijk de Flickr photostream van Alberto Botella (olebrat)

Alberto Botella is een Spaanse fotograaf die in Londen woont. Na zijn werk als persfotograaf heeft hij zich voor een groot deel op straatfotografie gericht. Het resultaat is een veelzijdig aanbod straatfoto’s waarvan de HDR-straatfoto’s de meest opvallende zijn.

Ian Brumpton

Bekijk de Flickr photostream van Ian Brumpton

Ook Ian Brumpton is een in Londen wonende straatfotograaf. In zijn photostream vind je een groot aantal sets die stuk voor stuk het bekijken waard zijn. Bijna al zijn foto’s zijn geschoten in zwart-wit en hebben vaak een erg originele invalshoek

Dit waren de eerste vijf van het gigantisch aantal straatfotografen op Flickr waar ik je kennis mee wil laten maken. Binnenkort vind je op mijn fotografieblog vijf nieuwe fotografen wiens werk ik bewonder. Heb je zelf leuke tips van straatfotografen op Flickr dan hoor ik dat graag van je. Hier vind je mijn contactgegevens.

Recente foto's