Burn My Eye

Foto van Burn My Eye

(Foto: copyright JB Maher)

Burn My Eye is een website die geheel gewijd is aan straatfotografie. Dit collectief van momenteel 11 fotografen van over de hele wereld wil – zoals men dat zelf zegt – ‘het buitengewone van het gewone’ laten zien met behulp van candid fotografie. Het resultaat is een inspirerende website vol straatfoto’s, artikelen en interviews.

Een van de interessantste onderdelen van de website is Eye Burn. Hierin wordt maandelijks het werk van één van de fotografen besproken door een ander lid van het collectief. Zo krijg je een interessante blik op de gedachtengang van de fotograaf en op het verhaal achter bepaalde foto’s.

Een belangrijke plaats wordt natuurlijk ook ingenomen door de straatfoto’s van het gezelschap. Per fotograaf vind je een summiere bio maar vooral veel foto’s. Je ziet duidelijk dat ieder zijn eigen manier van fotograferen heeft en door deze veelzijdigheid raak je niet uitgekeken op deze site.

Op dit moment kan je je aanmelden om lid te worden van Burn My Eye. Tot 1 december 2012 kan je maximaal 20 foto’s inzenden. Van alle inzendingen wordt begin 2012 bekend gemaakt of ze worden toegelaten tot dit exclusieve gezelschap. Op de site vind je in ieder geval voldoende inspiratie van de al aangesloten fotografen.

Recente foto's