Straatfotografie

Lees hier de blogs die ik op mijn fotografieblog in de categorie straatfotografie heb geplaatst. Een overzicht van alle beschikbare categorieën vind je hier. aan de rechterkant.

Street photography by Markus Hartel

Afbeelding bij Street photography by Markus Hartel

Markus Hartel is een bekend fotograaf uit New York die zich sinds 2003 volledig op straatfotografie richt. Zijn werk is al meermaals internationaal onderscheiden en gepubliceerd in de internationale media. Zijn website is een lust voor het oog en staat garant voor vele uren kijkplezier.

Lees mijn blog 'Street photography by Markus Hartel'

Beginnersfouten bij straatfotografie

Afbeelding bij Beginnersfouten bij straatfotografie

Op het blog van Yanidel kwam ik een leuk artikel tegen met – zoals de titel al zegt –  een aantal veel gemaakte fouten bij mensen die beginnen met straatfotografie. Erg herkenbare situaties die ook mij niet onbekend voorkomen. Yanidel bespreekt zeven van deze fouten die vergezeld gaan van een voorbeeldfoto.

Lees mijn blog 'Beginnersfouten bij straatfotografie'

Sagi Kortler

Afbeelding bij Sagi Kortler

Sagi Kortler is een Israëlische straatfotograaf met een indrukwekkend portfolio op zijn site. Op Sagi-K Photography vind je een groot aantal straatfoto’s die vooral in Israël zijn gemaakt. De zwart-witfoto’s en kleurenfoto’s hebben een heerlijke directe en rauwe stijl die me erg aanspreekt.

Lees mijn blog 'Sagi Kortler'

Straatfotografie op Flickr #01

Afbeelding bij Straatfotografie op Flickr #01

Op Flickr is volop inspiratie te vinden op het gebied van straatfotografie. Dagelijks worden vele duizenden straatfoto’s geplaatst door fotografen van over de hele wereld, zowel amateur als professioneel. Op mijn fotografieblog wil ik regelmatig een aantal van deze straatfotografen aan je voorstellen. Dit is deel één in deze serie.

Lees mijn blog 'Straatfotografie op Flickr #01'

Burn My Eye

Afbeelding bij Burn My Eye

Burn My Eye is een website die geheel gewijd is aan straatfotografie. Dit collectief van momenteel 11 fotografen van over de hele wereld wil – zoals men dat zelf zegt – ‘het buitengewone van het gewone’ laten zien met behulp van candid fotografie. Het resultaat is een inspirerende website vol straatfoto’s, artikelen en interviews.

Lees mijn blog 'Burn My Eye'

Recente foto's